Kauppakamarit vientikaupan asiantuntijoina – koulutuksesta lisätietoa ja henkistä tukea!

Ulkomaankaupan asiakirjojen vahvistaminen ja vientiin liittyvä neuvonta ovat kauppakamarien keskeistä työsarkaa. Kauppakamarit tarjoavat myös teemaan liittyviä koulutustilaisuuksia.

Poikkeusaikoina vientikauppaan saattaa liittyä poikkeusmenettelyjä. Niitäkin käydään läpi ulkomaankaupan koulutustilaisuuksissa. Muita perusteemoja ovat vienti- ja tuontirajoitukset, EU:n solmimat vapaakauppasopimukset, alkuperäsääntöjen perusperiaatteet ja etuuskohteluasiakirjat, kauppalaskun yleiset sisältövaatimukset ja proforma-laskun käyttö, kauppakamarien myöntämät asiakirjat, viennin erityisasiakirjat,  tavaran ennakkotarkastus ja sertifiointi, asiakirjojen vahvistaminen ja laillistaminen ja EU:n markkinoillepääsytietokanta.

Lappeenrantalainen Marlemi Oy valmistaa hyötykasvikuivureita yrityksille ja on aloittamassa vientikauppaa Eurooppaan. Yrityksen toimitusjohtaja Kai Hakala on ilmoittautunut mukaan Vientikaupan prosessit ja asiakirjat -koulutukseen. ”Aihe on kiehtova ja nopeasti liikkuva elementti pienelle yritykselle. Aivan kaikki seikat jokaista yksityiskohtaa myöten on minulle uutta. Odotan tietoa, mistä saa lisätietoa ja henkistä tukea muilta yrityksiltä”, Hakala kertoo.

Kauppakamarikaupasta löytyy Ulkomaankauppa & Maatieto, joka sisältää keskeiset vientiin ja tuontiin liittyvät asiat. Kokonaisuus koostuu kolmesta teoksesta: Kuljetus, huolinta ja tullaus, Perustieto ja asiakirjat sekä Viennin maatieto. Kokonaisuus sisältää mm. ajantasaiset tiedot lähes 200 maan vientirajoituksista ja pakotteista, vaadittavista vientiasiakirjoista, tullauksesta, pakkaus- ja merkintämääräyksistä ja tuotekohtaisista todistusvaatimuksista.

Etelä-Karjalan kauppakamarin järjestämässä koulutuksessa asiantuntijana on vientikaupan ekspertti Jukka Säikkälä Helsingin seudun kauppakamarista. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s