Älä turhaan aristele videoiden kuvaamista – Viisi vinkkiä Some-videon kuvaamiseen

Videoiden merkitys kasvaa koko ajan Some-markkinoinnissa, mutta miten saamme tuotettua laadukkaita videoita kustannustehokkaasti?

Ihmiset ovat usein turhan varovaisia ja itsekriittisiä omia videoitaan kohtaan. Siksi ne jäävät liian usein kuvaamatta. Ensimmäisenä ja kaikista tärkeimpänä ohjeena on madaltaa kynnystä kuvata videoita. Videon sisällön laatu onkin paljon tärkeämpää kuin sen tekninen laadukkuus. Seuraavaksi jaan 5 vinkkiä, joiden avulla saat videoillasi entistä parempia tuloksia sosiaalisessa mediassa.

  1. Tee videoistasi riittävän lyhyitä

Ihmiset ovat erittäin kärsimättömiä selatessaan läpi sosiaalisen median kanaviaan, joten videossasi pitää olla jotain erityisen kiinnostavaa, jotta he pysähtyvät hetkeksi juuri sinun videon kohdallesi. Tämä pysähtymisen hetki on lyhyt, vaikka videosi olisi miten kiinnostava. Pyri kiinnittämään katsojan mielenkiinto heti ensimmäisen 3-5 sekunnin aikana. Keskity yhden asian kertomiseen kunnolla ja pidä video tarpeeksi lyhyenä. Videon lopussa on erityisen tärkeä muistuttaa katsojaa, miksi video oli tehty ja mitä hänen halutaan tekevän seuraavaksi. Ohjataan hänet esimerkiksi verkkosivuille.

Harkitse lyhyenkin videon selkeää jaksotusta eri osa-alueisiin. Jaksotuksen voi käytännössä tehdä esimerkiksi editoimalla staattisen kuvan aina uuden vaiheen/osa-alueen alkuun, jossa kirjotettu teksti kertoo mitä seuraavaksi on luvassa.

2. Lisää videoihin tekstitys

Ihmiset katsovat videoita yhä useammin ilman ääniä, joten videoiden tekstitys on välttämätöntä. Usein ollaan paikoissa esimerkiksi lounaalla tai bussissa, jossa puhelimeen ei voi laittaa ääniä päälle. Tämä Somen ”äänetön” selailutapa on johtanut siihen, että nykyään ihmiset katsovat yhä enemmän videoita äänettömällä, vaikka äänet voisi laittaa päälle.

Tekstitysten tekoa varten suosittelen Facebookin ja Youtuben omia tekstitystyökaluja tai vaihtoehtoisesti editointiin tarkoitettuja helppokäyttöisiä mobiilisovelluksia. 

Videoon kannattaa harkita tekstityksiä, vaikka siinä ei puhuta mitään. Mieti, miten voit tuoda tekstityksen avulla lisäarvoa videon katsojille.

3. Hyödynnä samaa videoita eri kanavissa

Moni miettii, että pitääkö minun tuottaa nyt jokaiseen some-kanavaamme uniikki video. Ei tarvitse. Samaa videota voi oikein hyvin käyttää eri kanavissa tekemällä siihen tarvittavat kanavan ominaispiirteisiin soveltuvat muutokset.

Yksi konkreettinen esimerkki on leikata pidemmästä Youtube videosta lyhyet ”Tiiserit” Facebookiin ja Instagramiin, joiden tavoitteena on houkutella ihmisiä katsomaan pidempi video Youtubeen.

Lisäksi voit markkinoida esimerkiksi Youtubessa olevaa videoita kuvan avulla Instagramissa. Lisää kuvan päälle teksti videon ydinviestistä ja ohjaa käyttäjät linkin avulla Youtube-videon pariin.

4. Päästä ihmiset kurkistamaan kulisseihin

Usein ihmiset kysyvät minulta: ”Miten keksimme aiheita yrityksemme videoviestintään?” Mielestäni paras vastaus tähän on olla keksimättä mitään uusia aiheita videoita varten. Mitä jos kuvaisitte sitä, mitä siellä töissä tapahtuu muutenkin, kerrotte siitä vaan katsojille videon välityksellä.

Päästäkää katsojat rohkeasti kurkistamaan kulisseihin ja dokumentoikaa teidän arkeanne, ja tekemistä Some-kanavien seuraajille. Näin syntyy kaikista aidointa ja sitouttavinta sisältöä eikä teidän tarvitse varsinaisesti keksiä mitään uusia aiheita videoita varten.

5. Hyödynnä maksettua mainontaa

Tosiasia on, että sinun tarvitsee lähes poikkeuksetta käyttää myös maksettua mainontaa, jotta videosi saavat maksimaalisen levikin. Hyvä uutinen on se, että esimerkiksi Facebookissa mainostaminen on suhteellisen edullista ja oikein tehtynä myös tuloksellista. Mieti, että voit kohdistaa suoraa tuotemainontaa esimerkiksi henkilöille, jotka ovat jo katsoneet tuotteisiin liittyvän mainosvideon!

Tiesitkö myös, että Facebookin videomainoksissa on mahdollista maksaa vasta siitä, kun joku oikeasti katsoo videotasi?

Tietoa kirjoittajasta
Taneli Katila, Ideal Digin pääkouluttaja ja osakas. Hän on auttanut jo yli 100 yritystä tekemään parempaa ja tuloksellisempaa markkinointia sosiaalisessa mediassa. Taneli toimii kouluttajana Kauppakamarien webinaarisarjassa seuraavissa aiheissa. 1) ma 26.10.2020 Videomarkkinoinnin työpaja, 2) ma 23.11.2020 Myynti kasvuun Facebook- ja Instagram-markkinoinnilla ja -mainonnalla, 3) 18.1.2021 Opi mittaamaan sosiaalisen median tulokset. Ilmoittaudu webinaareihin kauppakamarisi kotisivuilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s