10 kysymystä ja vastausta: Mikä on kauppakamarin Kasvu 100 -mentorointiohjelma, kenelle se sopii ja mitä hyötyä siitä on?

1. Mitä mentorointi on?

Perinteinen mentorointi on usein noin vuoden mittainen prosessi, jossa kokenut mentori tukee nuorempaa ja kokemattomampaa mentoroitavaa eli aktoria työelämän ja mm. johtajuuden haasteissa. Moderni mentorointi on dialogista, ja luottamuksellisessa suhteessa sekä aktori että mentori oppivat.

2. Mikä on Kasvu 100 -mentorointiohjelma?

Helsingin seudun kauppakamarin asiakkaat ovat toivoneet mentorointiohjelmaa. Halusimme tehdä hieman erilaisen ohjelman. Missiomme on vahvistaa yritysten menestystä Helsingin seudulla, ja siksi otimme näkökulmaksi yritysten kasvun tukemisen. Toki siinä samalla osallistujien johtamistaidotkin kehittyvät.

Ohjelmamme on tiivis ja napakka 100 päivän puristus. Aloitus- ja lopetusseminaarien välissä on kolme ryhmätapaamista, joissa fokusoidaan osallistujien yritysten kasvun haasteisiin ja niiden ratkaisemiseen. Tapaamisten välissä perehdytään annettuun taustamateriaaliin ja työkaluihin sekä osallistetaan yrityksen muita henkilöitä kasvuprosessiin.

3. Miksi tämä on ryhmämentorointia? Miksi en saa mentoria vain itselleni?

Me uskomme jaettuun asiantuntemukseen ja vertaistukeen. Mentorimme ovat kokeneita osaajia ja he vastaavat mentorointiprosessista, mutta ryhmässä saat vielä enemmän näkemyksiä ja kuulet muiden osallistujien haasteita ja ratkaisuja.

Pienryhmässä on 1 mentori ja 2–6 osallistujaa, joilla kaikilla on samantapainen näkökulma uuteen kasvuun ja samankaltaisia haasteita: esimerkiksi kansainvälistyminen, palvelumuotoilu tai markkinoinnin kehittäminen – ja näiden kautta myynnin kasvu.

Ryhmässä olevat yritykset voivat olla eri tai samoilta toimialoilta. Kauppakamarin tehtävä on muodostaa ryhmät niin, että osallistujat voivat tukea toisiaan ja oppia toisiltaan. Kilpailijoita emme ryhmään valitse, ja niin osallistujat kuin mentoritkin allekirjoittavat salassapitosopimuksen.

4. Ketkä voivat hakea ohjelmaan?

Ohjelma sopii ennen muuta PK-yritysten johtajille ja päättäjille sekä ”nouseville tähdille”. Mukaantulon ehtona on, että haluat edistää kasvua ja asemasi yrityksessä mahdollistaa tehokkaan vaikuttamisen. Kasvutavoitteesi on myös mahdollista kohdentaa asiaan tai asioihin, joita voi 100 päivän aikana ratkaista tai vähintään voi käynnistää konkreettisen muutoksen.

5. Lupaatteko, että asiat muuttuvat ja kasvua todella tapahtuu?

Koulutuksissa on monesti se haaste, että osallistuja on innoissaan ja puhkuu uutta, mutta arjen kiireissä hyvät ideat latistuvat. Mentorointiohjelmassa kontrolloimme, että oikeasti teet sovittuja asioita ja muutosta. Tarvittaessa voit keskustella mentorin kanssa myös kahden kesken ja saada tukea tapaamisten ulkopuolellakin.

Tietenkin osallistujamme ovat aikuisia ihmisiä, jotka itse kantavat vastuun tekemisestään ja tuloksistaan, mutta meiltä saat siihen vahvan tuen, näkemyksiä ja konkreettisia työkaluja. Jos sitoudut ohjelmaan ja teet sovitut asiat, takaamme että saavutat konkreettisen muutoksen. Muuten voit tulla seuraavalla kerralla uudestaan veloituksetta mukaan!

Riittävän muutosvoiman saamiseksi voi olla hyödyllistä, että yhdestä yrityksestä osallistuu kaksi tai useampi. Yksinkin voi kuitenkin tulla mukaan ja saada mentorin ja ryhmän tuen.

6. Ketkä toimivat mentoreina?

Kauppakamarilla on erinomaiset verkostot, joista haemme mentoreita. Nyt mukaan on lupautunut kaksi kokenutta johtajaa, joista toisella on vahva kansainvälinen ja strategiaosaaminen sekä toinen on digitaalisuuden ja palvelumuotoilun ammattilainen ja kuuluu tunnetun kasvuyrityksen perustajiin. Mentorimme osaavat myös mentoroida, ohjata ja sparrata muita. Uusia mentoreita haemme tarpeen mukaan koko ajan – tarve on ennen muuta asiakkaidemme tarve.

7. Onko ohjelma ja päivämäärät lyöty lukkoon?

Olemme tämän palvelun rakentamisessa lähteneet hieman eri tavalla liikkeelle ja teemme tuotteen yhdessä asiakkaiden kanssa. Siksi ohjelma ei ole täysin valmis, vaan rakennamme yksityiskohdat sen mukaan, millaisia osallistujia saamme, millaisista yrityksistä ja millaisin kasvuhaastein.

Kasvu 100 -mentorointiohjelman pilotti käynnistyy alkusyksyllä. Sovimme aloitus- ja lopetusseminaarin ajankohdat kevään aikana: todennäköisimmin ensimmäinen ohjelma toteutetaan syksyn 2017 aikana. Tapaamiset järjestetään kauppakamarin tiloissa Kalevankatu 12:ssa, Helsingin keskustassa, ja ne kestävät noin kolme tuntia kerrallaan.

8. Mitä tämä maksaa?

Kyseessä on tosiaan maksullinen ohjelma. Meille tärkeintä on kuitenkin saada pilottiin mukaan kasvuun sitoutuneita yrityksiä, jotka ovat myös valmiita auttamaan muita osallistujayrityksiä saavuttamaan tavoitteitaan. Hintaan vaikuttaa yrityksestä mukaan tulevien osallistujien määrä. Perushinta yrityksen lähettäessä yhden osallistujan on 2.800 euroa (+ alv. 24 %; kauppakamarin jäsenhinta). Ota rohkeasti yhteyttä ja keskustellaan mahdollisuudestanne osallistua ohjelmaan!

9. Millaisia kiinnostuneita yrityksiä teillä jo on?

Olemme keskustelleet ohjelmasta eri yritysten kanssa maaliskuun puolivälistä alkaen. Kaikki kiinnostuneet ovat PK-yrityksiä, joita yhdistää halu kasvaa sekä ulkopuolisen tuen tarve. Yritykset edustavat monia eri toimialoja, mm. lakipalveluita, terveysteknologiaa ja IT-alaa. Me ohjelman suunnittelijat ja myyjät käymme päivittäin yhteistyökeskusteluja.

Osalle yrityksistä tämä ohjelma ei sovi, koska ohjelma vaatii aktiivista osallistumista ja sitoutumista kasvutavoitteisiin. Nämä yritykset hyötyvät enemmän esimerkiksi koulutuksesta tai väljemmästä verkostoitumisesta klubeissamme.

10. Kasvu 100 -ohjelma kiinnostaa. Miten toimin?

Ota yhteys Helsingin seudun kauppakamariin, yhteystietomme ovat alla. Keskustellaan lisää yrityksesi tilanteesta ja tarpeista sekä siitä, voisiko Kasvu 100 -ohjelma tehostaa kasvuanne.

Yhteistyöterveisin

Milla Kajanne,
suunnittelija, Kasvu 100 -ohjelma

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Jukka Jääskeläinen
Myyntipäällikkö
040 588 5484
jukka.jaaskelainen@chamber.fi

Kimmo Sallinen
Yhteyspäällikkö
0400 455 763
kimmo.sallinen@chamber.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s