8 syytä siirtää tukkukauppa verkkoon

Monet tukkukauppiaat miettivät varmasti jatkuvasti keinoja, miten kasvattaa liiketoimintaa, lisätä myyntiä ja täyttää asiakkaiden tarpeet. Lisäksi tukkukauppiaat pohtivat, miten prosesseista saisi tehokkaampia ja nopeampia asiakkaan ostamisen helpottamiseksi?

Forrester ennustaa, että pelkästään Yhdysvalloissa tukkuverkkokaupan myynti tulee kasvamaan 928 miljardiin dollariin vuoden 2017 aikana. Mitä tukkukaupan siirtäminen verkkoon sitten tarkoittaa? Ihmiset ovat tottuneet ostamaan asioita verkosta, eikä verkkokaupan pitäisi olla ainoastaan jälleenmyyjien käytössä. Tukkukaupan siirtäminen verkkoon tarkoittaa oman verkkokaupan perustamista, jossa uudet ja nykyiset asiakkaat voivat kirjautua kauppaan, valita haluamansa tuotteet ja tilata valikoidut erät nopeasti. Asiakkaiden ei tarvitse selata printtikatalogeja ja soittaa myyjille saadakseen tietoa tuotteen varastosaldoista tai lähettää tilauskaavakkeita sähköpostilla.

Tässä kahdeksan syytä, miksi tukkukaupan pitäisi siirtyy verkkoon välittömästi.

1. Kasvatat myyntiäsi

Econsultancy:n tutkimuksen mukaan yritykset, jotka ovat siirtyneet verkkokauppaan ovat kasvattaneet tilausten keskimääräistä arvoa (average order value, AVO) 44 prosenttia. Lisäksi 38 prosenttia tutkimukseen osallistuneista yritysjohtajista kertoi, että heidän asiakkaat ostavat enemmän verkosta kuin muilla perinteisemmillä tavoilla. Tutkimukset siis osoittavat, että helppouden ja nopeuden lisäksi verkkokauppa kasvattaa myös tukkukauppojen myyntiä.

2. Annat asiakkaiden palvella itseään

Itsepalvelun tärkeyttä ei saisi koskaan aliarvioida. Asiakkaasi ovat kiireisiä ja verkkokaupan avulla he voivat tehdä ostoksia silloin kuin se sopii heille parhaiten. Verkkokauppa poistaa tilausvaiheen turhan paperityön, mikä antaa asiakkaille aikaa kehittää heidän omaa liiketoimintaa.

Asiakkaat löytävät itsenäisesti vastaukset mahdollisiin kysymyksiin verkkokaupasta. Lisäksi he voivat ostaa mobiililaitteilla mihin kellon aikaan tahansa, vaikka lomalla. Asiakkaiden ei tarvitse enää odottaa myyjän vastausta ja kaikki tapahtuu aikaisempaa vaivattomammin. Tämä on itsepalvelua parhaimmillaan. Vurovaikutuksen tärkeyttä ei saa kuitenkaan unohtaa ja asiakaspalvelun vastausajat pitää olla lyhyitä.

3. Parempi tuotekatalogi

Enää myyjien ei tarvitse kantaa mukanaan paksuja tuotekuvastoja, vaan kaikki tuotteet löytyvät verkosta. Asiakkaille on tarjolla enemmän kuvia ja tarkemmat tuotekuvaukset jokaisesta tuotteesta kuin aikaisemmin. Voit laittaa verkkokauppaan asiakaskohtaiset hinnat ja teet tuotemuutokset vaivattomasti. Verkkokauppa muuttaa tavan, jolla asiakkaat etsivät, katsovat ja ostavat tuotteitasi.

4. Saat uusia asiakkaita uusilta markkinoilta

Uuden myyntikanavan avulla tavoitat enemmän potentiaalisia ostajia tuotteillesi. Verkkokaupan avulla voit markkinoida tuotteitasi uusille alueille, missä yritykselläsi ei ole myyjiä. Laadukkaat tuotekuvat ja yksityiskohtaiset tuotekuvaukset tarjoavat asiakkaille lisäarvoa ja helpottavat uusille markkinoille pääsyä. Lisäksi laadukas vaikutelma vähentää ostajien riskiä valita verkkokauppasi uudeksi toimittajaksi.

5. Säästät valtavasti aikaa

Aikaisemmin olet joutunut ottamaan myyntitilaukset vastaan puhelimella tai sähköpostilla, täyttämään tilaukset, seuramaan varastosaldoja ja soittamaan edestakaisin asiakkaan kanssa ennen lopullista tilausta. Verkkokaupalla automatisoit prosessit ja säästät valtavasti aikaa käytettäväksi muihin tärkeämpiin asioihin, kuten liiketoiminnan tai nykyisten asiakassuhteiden kehittämiseen. Myös asiakkaasi säästävät paljon aikaa, koska ostamisesta on tehty nopeaa ja vaivatonta.

6. Myyntitiimistäsi tulee entistä tehokkaampi

Myyjien ei tarvitse enää odotella tilauksien saapumista ja täyttää kaavakkeita. Heille säästyy aikaa muihin tärkeämpiin aktiviteetteihin, jotka kasvattavat myyntiä. Tilausprosessin nopeuttaminen ja tehostaminen antaa myyjille aikaa etsiä uusia asiakkaita.

7. Reaaliaikaiset varastosaldot

Erityisesti tukkukaupat myyvät tuotteita suurilla volyymeilla ja on tärkeää, että varastosaldot päivittyvät reaaliaikaisesti kun verkkokaupasta tehdään ostoksia. Verkkokaupan integrointi varastonhallintajärjestelmään antaa sinulle ja asiakkaillesi aina reaaliaikaisen tiedon varastosaldoista. Tämä on erittäin iso lisäarvo molemmille osapuolille.

8. Kaikki näkevät samat tiedot

Verkkokauppa tarjoaa eri osastojen henkilöille saman datan päätöksenteon tueksi. Toimitusketjun päälliköt, myyntipäälliköt ja tilintarkastajat pääsevät kaikki käsiksi samaan ajantasalla olevaan informaatioon. Tämä parantaa huomattavasti yrityksen sisäistä viestintää, koska kaikilla on aina samat tiedot helposti saatavilla.

Helposti saatavilla oleva päivitetty tieto varastoista, tilauksista ja asiakkaista parantaa eri yksiköiden välistä kommunikointia ja läpinäkyvyyttä. Myös asiakkaiden silmissä luottamus ja läpinäkyvyys kasvavat.

Verkkokaupan mahdollisuudet

taneli-katila-ideal-digi

Tervetuloa perehtymään verkkokaupankäynnin perusteisiin, asiakaskokemukseen ja markkinointiin Tampereen kauppakamarin koulutukseen 7.3.2017.

Ilmoittaudu Verkkokaupan mahdollisuudet -koulutukseen tästä

Taneli Katila, Ideal Digi Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s