Tietosuoja-asetus puhuttaa

Kukaan liiketoimintaa harjoittava on tuskin voinut välttyä kuulemasta uudesta tietosuoja-asetuksesta. Jos yritykselläsi ylipäätään on toimintaa mm. henkilöstöä, listoja liideistä tai potentiaalisista asiakkaista, olemassa olevia asiakkaita tai verkkosivuilla vierailijoita, tällöin yrityksesi käsittelee henkilötietoja ja sillä on lähes varmasti yksi tai useampi henkilörekisteri. Jos yrityksesi täyttää jonkun edellä mainituista kriteereistä, kannattaa tietosuoja-asioitaan tarkastella kriittisesti ja varmistaa, että henkilötietojen suoja on asetuksen vaatimalla tasolla.

Aihepiiri puhuttaa lähes kaikkialla eikä vähiten siksi, että EU:n uusi asetus sisältää mahdollisuuden sakkoihin, jotka voivat olla jopa 4% yrityksen liikevaihdosta.

Fondian asiantuntijat Outi Piirainen ja Heli Gummerus ovat aiemmin jo valottaneet muun muassa käsittelijän asemaa ja vastuisiin liittyviä muutoksia ja tietosuojavastaavan tarpeellisuutta. Rekisteripitäjän tulee jatkossa pystyä osoittamaan, että henkilötietojen käsittely on lainmukaista, kohtuullista ja läpinäkyvää sekä että tarpeelliset ja asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet on toteutettu asetuksen velvoitteiden noudattamiseksi. Rekisteröidyn ”oikeus tulla unohdetuksi” on varmasti myös mietityttänyt henkilötietojen kanssa toimivia.

maarit-niemisto-fondia

Muun muassa näihin asioihin pureudutaan, kun Fondia järjestää Tampereen kauppakamarin kanssa yhteistyössä YRITYKSEN TIETOSUOJA – MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN? – koulutuksen torstaina 30. maaliskuuta 2017 klo 9.00 – 12.00.

Katso koulutuksen ohjelma täältä ja ilmoittaudu mukaan. Nähdään Tampereella!

Aiheita: tietosuoja

Kouluttajana toimii Maarit Niemistö, Fondia Oy.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s