Muutoksia työsopimuslakiin – muutoksia työelämään ja työsuhteisiin – millä välineillä työnantaja voi niitä hallita?

Työsopimuslakiin on tulossa muutoksia, joiden on tarkoitus astua voimaan 1.1.2017. Myös kilpailukykysopimus vaikuttaa nyt työelämään ja tuo mukanaan muutoksia, joihin työnantajan edustajien on syytä perehtyä.

Voidakseen hyödyntää muutosten tuomia mahdollisuuksia ja noudattaa niiden asettamia velvollisuuksia työnantajan edustajien on oltava tietoisia siitä, mikä muuttuu ja miten muutokset käytännössä vaikuttavat työnantajan oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Miten taas toimia, kun työsuhteen ehtoja tulee muuttaa tai työsopimuksia päättää? Työlainsäädäntö on työntekijän suojaksi valtaosin pakottavaa oikeutta, minkä vuoksi työnantajan on tunnettava lainsäädännön mahdollistavat menettelytavat ja velvoitteet kattavasti. Työnantajan on myös oltava perillä työlainsäädännössä tapahtuvista muutoksista, jotka vaikuttavat välittömästi työelämään. Huolellisella suunnittelulla työnantajan on mahdollista päästä toivottuihin tuloksiin, mikä edellyttää ongelmakysymysten tunnistamista ennakolta ja oikeiden juridisten keinojen käyttämistä.

Lisätietoa työsopimuslakiin ehdotetuista muutoksista, kilpailukykysopimuksen vaikutuksista ja keinoista työsuhteiden muutosten toteuttamiseen tarjoaa 14.12.2016 Tampereen kauppakamarin koulutuksessa asianajaja Timo Jarmas Eversheds Asianajotoimisto Oy:stä. Koulutus tarjoaa muutoksia suunnittelevien ja toteuttavien tahojen käyttöön tietoa, joka auttaa hahmottamaan muutosten aiheuttamat kompastuskivet etukäteen, ja löytämään parhaan ratkaisumallin kuhunkin tilanteeseen.

 

Timo Jarmas
asianajaja, varatuomari
työoikeuteen erikoistunut osakas
Eversheds Asianajotoimisto Oy

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s