Mistä verkostoitumisessa on kysymys?

Klubi_DSC4269_540 x 240 px

Laajalle levinnyt, löyhä verkostoitumisen ylistäminen tuntuu ärsyttävältä. ”Verkostot ovat tosi tärkeitä”, ”verkostoituminen on nykypäivänä välttämätöntä” ja niin edelleen. Mitä se verkostoituminen itse asiassa on – maksimaalista käyntikorttien jakelua ja kaveripyyntöjen lähettämistä tuntemattomille?

Löysin verkon syövereistä Kirsi Pihan ja Lisa Sounio-Ahtisaaren haastatteluihin perustuvan Hesarin jutun, joka tarjoili itselleni ahaa-elämyksiä:

Verkostoituminen on käsitetty väärin

Pihan mielestä koko verkostoitumisen käsite on ymmärretty päin honkia. Verkostoitumista ei pidä harrastaa sen itsensä vuoksi tavoitellen vain mahdollisimman laajaa verkostoa. Koko näkökulmahan itse asiassa perustuu vastenmieliseen tapaan ajatella ihmissuhteita välineinä.

Verkostoitumisessa on kyse tärkeiden asioiden edistämisestä hyvien tyyppien kanssa

Siis asioiden edistämisestä, hyvien tyyppien kanssa. Näin määriteltynä verkostoitumisessa on sisältöä ja se on myös innostavaa. Alkuun kannattaa miettiä, missä asioissa itsellä on annettavaa, sitten tarjota apua sopivassa foorumissa sekä lopuksi hoitaa homma hyvin. Pam – merkityksellistä verkostoitumista tapahtuu ja samalla jokin hyvä, konkreettinen asia nytkähtää eteenpäin!

Verkostoituminen ei ole raskas työsuoritus

Mikä parasta, tässä näkökulmassa ei tarvitse ajatella, että ”nyt minä käärin hihat ja alan harjoittamaan verkostoitumista”, mikä onkin monelle suomalaiselle raskas ajatus. Riittää kun on aktiivinen itselle merkityksellisissä asioissa sekä kiinnostunut muista ihmisistä ja heidän tarpeistaan.

Oma verkostoitumistarjoukseni

Näissä tunnelmissa: Vastaan kauppakamarissa koulutuksista, kirjoista, verkkopalveluista ja klubeista sekä uusien palvelun kehittämisestä. Jos koet, että voisimme tehdä jotain yhdessä – ota yhteyttä!

Klubit ovat kauppakamarin panostus verkostoitumiseen: yritysten avainhenkilöille suunnattuja, tiedon jakamiseen perustuvia luottamuksellisia johdon verkostoja. Jos haluat tietää toiminnasta lisää sekä kuulla viestinnän asiantuntija Leena Jaakkolan esityksen johtajan verkostoitumistaidoista, tervetuloa mukaan maksuttomaan tilaisuuteen 8. syyskuuta.

Antti-Pekka Hulkko
Palveluliiketoiminnan johtaja, Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s