Suorittaja-johtaja, pidä tauko

  • Aamulla autossa työmatkalla puhelu tai pari sekä sähköpostien selailua liikennevaloissa (+ pari tööttäystä muilta autoilijoilta, kun et huomannut valojen vaihtumista ajoissa).
  • Ensimmäiseksi työpaikalla pikainen valmistautuminen ensimmäiseen kokoukseen, materiaalit kainaloon ja hyppy aamupäivän palaveriputkeen.
  • Puoliltapäivin on jo lievästi epätodellinen olo. Vuorossa vartin pikalounas tai sämpylä mukaan tutusta kahvilasta vastapuolelta katua, koska aamun aikataulut eivät pitäneet ja olet jo myöhässä iltapäivän ekasta kokouksesta.
  • Iltapäivällä palaverien välissä tulipalojen sammuttamista ja meilien selailua. Tapahtuu usein kännykästä kokoushuoneesta toiseen kävellessä tai jopa kesken tylsän palaverin.
  • Kello 16.50 toivottavasti oma oivallus, että kohta on lähdettävä hakemaan lapsia. Huonoimpina päivinä puolison ”missä olet” -soitto hoitaa saman.  To-do-listalta taklaamatta jääneet tehtävät siirretään seuraaville päiville.
  • Kotimatkalla hämmentynyt fiilis, mihin tämä päivä taas katosi, ja kalvava epävarmuus siitä, mitä olennaista ehkä jäi tekemättä. Liikennevaloissa unohtuneiden mutta mieleen palanneiden asioiden näpyttelyä kännykän muistilistalle.

Mikä on johtajan tärkein tehtävä? Ehkäpä ison kuvan ymmärtäminen ja viestiminen muille: Mitä yrityksen toimintaympäristössä tapahtuu? Mitä menestys toimialalla vaatii? Mitkä ovat yrityksen strategiset linjaukset? Miten se muuttuu toiminnaksi?

Montako prosenttia työajastaan selviytymismoodiin ajautunut, stressaantunut suorittaja-johtaja käyttää oikeisiin asioihin? Arviolta 0 %. Kuulostaako tutulta?

Antti-Pekka Hulkko,
Palveluliiketoiminnan johtaja,
Helsingin seudun kauppakamari

Ps. Välillä kannattaa ottaa etäisyyttä operatiivisiin asioihin, pitää vaikka etäpäivä tai lähteä seminaariin hakemaan virikkeitä ja verkostoitumaan. Se lievittää stressiä ja avaa ajattelua. Esimerkki hyvästä seminaarista ovat Kauppakamarin ja HENRY:n vuosittaiset Henkilöstöpäivät 25.-27.5.2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s